Blindbottenbyte

Specialister på avfuktning i krypgrunder och kallvindar

 

Avfuktningsteknik i

Norr AB

Blindbottenbyten

Som vi utför underifrån

Vi utför blindbottenbyten/trossbottenbyte underifrån bostaden. Det betyder att man kan fortsätta att bo i huset under hela tiden jobbet utförs. Du slipper bryta upp golv, köket och badrum m.m.

 

 

Kort sammanfattning om hur ett blindbotten/trossbottenbyte går till:

 

Vi gräver oss ner under huset på ett eller två ställen, beroende på hur mycket plats det finns under huset.

Det underlättar när man ska ut med allt virke och isolering.

Vintertid får man använda sig av en tjältiningsmatta i drygt en vecka innan man ska gräva sig ner.

 

Sedan är det dags att börja riva blindbotten, det finns olika typer av blindbotten, dom två vanligaste är spontat virke eller så sitter det oljehärdadboard. Spontat virke är mer tidskrävande och sitter på 60 -70 tal hus oftast. När vi river så kapar vi av blindbottenläkten ca 5 cm från kant/mitt balkarna, här försöker vi få ett så snyggt och rakt kapspår som möjligt, det underlättar massor när man ska återmontera dom nya blindbottenskivorna.

 

Vi erbjuder kunden deponi, det innebär att vi tar allt byggskräp till återvinningen.

 

Efter att allt virke är rivet och bortforslat ut från krypgrunden är det dags att börja ta bort vindskyddet och isoleringen.

Tungt jobb och kräver ordentlig skyddutrustning.

 

När all isolering är borta så mögelsanerar vi golvåsar,golvspånskivor och syll, det är för att säkerställa att det inte finns kvar något mögel eller lukt när den nya isoleringen ska återmonteras.

Sen är det dags att dreva, man ställer isoleringen i riktning som den sitter i väggen runt om hela huset. Det förhindrar att det ska bli kallras i golvet närmast ytterväggen. Efter drevningen är klar så är det bara att hänga upp isoleringen och se till att den ligger kvar mellan golvåsarna. Ibland är avlopp och vatten draget i golvet och då är det av stor vikt att man är ordentlig med att isolera runt omkring, vi ockulär besiktar även alla avlopp och vatten ledningar innan isoleringen återmonteras så kunden har en möjlighet att åtgärda eventuella läckage.

Efter att isoleringen hänger på sin plats vinddukar vi alltihop.

 

I vissa husmodeller är det bara en mittbalk och då kan man vara tvungen att stämpa upp under dom större ytorna som finns uppe i bostaden som tex. vardagsrummet.

Att stämpa upp betyder att man monterar en extra bärlina under golvåsarna, det förhindrar tex. golvknarr och golvsvikt.

 

Det som återstår är att montera dit blinbottenskivorna som består av 50mm cellplastskivor. Dom monteras upp med skruv och breda plastbrickor och skruvas i golvåsarna.

 

Sist av allt går man igenom hela blindbotten och tätar alla otätheter med fogskum, när fogskummet har torkat så går man och skär bort det överflödiga.

 

När hela jobbet är färdigt så monteras nya rasskydd där vi grävt oss ner och man återfyller marken.

 

 

Många reflektioner från kunder efter ett blindbotten/trossbottenbyte är att dom upplever golvet varmare än tidigare.

 

 

 

Kontakta oss

Adress Email Telefon

Karlssonsvägen 3, 945 93 Sjulsmark tommy@avfuktningsteknikinorr.se 072-050 43 38

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved